Att greppa 371 skyltar på Skeppsholmen

Skyltjobb kan vara omfattande och ansträngande på olika vis – att angripa 371 skyltar av olika slag på Skeppsholmen och Kastellholmen skapar lätt en känsla av utmattning. Men skam den som ger sig, ska det vara en översyn så ska det!

För att bena ut allt och komma till någon slutledning krävs som vanligt en informationsplan, ett dokument att arbeta med under resans gång. Infoplanen för Skeppsholmen räknas inte i sidantal, utan i kvadratmeter, närmare bestämt elva.

Skeppsholmen är Berlins motsvarighet till Museumsinsel, en ö med flera museer. En gång var det en hemlig flottbas, stängd för allmänheten, men numera vill man inget hellre än att folk ska strömma in. Här finns mycket att göra och se: parker, museer, restauranger, hotell, vandrarhem, teatrar, bibliotek och kaféer. Andra byggnader används till exempel som kontor.

Att besökare ska hitta rätt är angeläget och trots Google maps behövs hederliga fysiska skyltar. Dessa är några bland de alla de skyltar jag benar ut men det blir också informationsskyltar och lite mer därtill.

Uppdragsgivare: Statens fastighetsverk.