Viggeby och Nötbacken

Östergötland erbjuder pastorala kulturlandskap och några av länets fornvårdsmiljöer har vi arbetat med för länsstyrelsen.

Skeppsristningarna i Viggeby hittar du numera numera en bit från havet på Nötbacken ligger järnåldersgravfältet kvar trots att där varit militärt övningsfält.

Uppdragsgivare: Länsstyrelsen Östergötland

Föllingsö odlingslandskap

Välj Vackra vägen

”Pastoralt” blir beskrivningen av Föllingsö odlingslandskap i Östergötland. Hugin & Munin förser det med information, som följer den tidigare inslagna vägen…

2013 producerade vi en utställning om Föllingsö i ett gammalt hönshus vid den anrika herrgården med samma namn. Utställningen invigdes med äkta kackel, högtidliga tal och musik – nu tar Hugin & Munin steget ut i odlingslandskapet.

Sexton nya skyltar, i samma grafiska form som veporna i utställningen, ska berätta om allt från potatisgropar, ängsmarker och järnåldersbönder till torpare och hamlade träd. Promenaden går längs Vackra vägen med sin röda grind, omskriven redan 1820. I vanlig ordning gör Ulf Ragnarsson illustrationerna och elex språkbyrå översättningarna. I höst är skyltarna klara – fram till dessa kan du kika på en vepa från utställningen och vår portfolio ”uppåt väggar och tak”.

Uppdragsgivare: Länsstyrelsen Östergötland

Foto: Mattias Schönbeck